Er zijn 2 hoofdredenen waarom u uw lening voor kleine ondernemingen wilt herfinancieren: verlaagde rente of een grote verschuiving in de markt. 2020 heeft beide gezien. De rentetarieven blijven op een recordlaagte, een belangrijk onderdeel van de duidelijke strategie van de Fed om de economie te stimuleren in het licht van de coronavirus pandemie, die de economie heeft veranderd op manieren die voor velen van ons onherkenbaar aanvoelen.

Ondernemers hebben op dit moment genoeg aan hun hoofd om hogere rentetarieven te blijven betalen wanneer herfinanciering een optie is. Dus wat moet u weten over het herfinanciering proces en hoe kunt u bestaande kleine bedrijfsleningen herfinancieren? Laten we eens kijken.

Wat betekent het herfinancieren van een zakelijke lening?

Het herfinancieren van een bedrijfslening is het proces van het afsluiten van een nieuwe lening met betere tarieven om bestaande schulden af te lossen. Dit proces stelt eigenaars van kleine ondernemingen in staat leningen met hogere kapitaalkosten (denk: kortlopende leningen, ACH-leningen, enz.) over te dragen naar leningen met langere looptijden en lagere rentetarieven (zoals een zakelijke termijnlening of SBA-lening). Hierbij kun je vaak geld lenen zonder bkr te krijgen. 

De voordelen van het herfinancieren van een bedrijfslening

Herfinanciering biedt verschillende voordelen voor eigenaren van kleine bedrijven, waaronder

 •       Verlaging van de maandelijkse betalingen
 •       Verlaging van het totale JKP
 •       Verlaging van de totale kapitaalkosten
 •       Genoeg extra kapitaal om verdere leningen te vermijden
 •       Gemakkelijker betalingsschema

Wat te zoeken in herfinancieringsopties

Bij het zoeken naar herfinancieringsopties is het belangrijk om de potentiële voordelen voor uw bedrijf in gedachten te houden. Herfinanciering heeft het potentieel om uw maandelijkse cashflow te verhogen door de betalingen te verlagen. Maar als u dit niet goed doet, kan herfinanciering uw financiële lasten juist verhogen. Op deze manier kun je 500 euro lenen met spoedf, zonder extra voorwaarden.

U moet een aantal overwegingen doornemen om er zeker van te zijn dat herfinanciering een levensvatbare oplossing is voor uw bedrijf:

Een overzicht van je huidige bedrijfsschulden

Sommige van uw oude leningen kunnen boetes voor vervroegde aflossing bevatten. Deze boetes zijn in wezen een poging van kredietverstrekkers om een deel van de rente terug te verdienen die zij verliezen wanneer u het saldo van uw lening vervroegd afbetaalt. U zult de kleine lettertjes van uw bestaande leningen moeten doornemen om te ontdekken of u te maken krijgt met een vervroegde aflossingsboete als u ze vervroegd aflost.

Boetes voor vervroegde aflossing zijn niet noodzakelijkerwijs een nagel aan de doodskist voor bedrijven die willen herfinancieren. Als u bij uw berekeningen de boete voor vervroegde aflossing optelt bij het totaal van uw schulden en ontdekt dat een herfinancieringsoptie ondanks de extra kosten nog steeds uw maandelijkse betalingen zal verlagen, kan het de moeite waard zijn om toch te herfinancieren.

U moet deze gegevens voor elk van uw bestaande schulden kennen:

 •       Huidig resterend saldo: totale afbetalingsbedrag van uw huidige lening(en)
 •       Huidige maandelijkse betaling
 •       Rentevoet en JKP
 •       Resterende aflossingstermijn: aantal resterende maanden van uw lening(en)
 •       Aflossingsfrequentie: doet u maandelijkse, wekelijkse of driemaandelijkse betalingen?
 •       Sancties bij vervroegde aflossing

Met deze informatie voor u, zou het gemakkelijk moeten zijn om te beslissen welke financieringsoptie voor u zal werken.

Beperkingen bij het vinden van geschikte herfinancieringsopties

Hoewel de rentetarieven op een laagterecord staan, betekent dat niet noodzakelijk dat het vinden van een ideale herfinancieringsoptie een fluitje van een cent zal zijn. Gedwongen sluitingen als gevolg van het coronavirus en andere gevolgen kunnen de beschikbaarheid van krediet voor kleine bedrijven veranderen. Enkele redenen waarom uw toegang tot aantrekkelijke herfinancieringsopties beperkt kan zijn:

 •       Slechte kredietscore: vooral als uw score niet is verbeterd sinds het aangaan van uw oorspronkelijke schulden
 •       Recente faillissementsaanvraag
 •       Uitstaande belastingaanslagen
 •       Jong bedrijf: als uw bedrijf niet veel ouder is dan toen u uw oorspronkelijke schulden aanging, nemen uw kansen op betere voorwaarden af
 •       Onvermogen om te voldoen aan de jaarlijkse omzetvereisten

Kortom, als uw bedrijf in dezelfde staat verkeert als toen u de schuld aanvankelijk opnam – of als de pandemie uw activiteiten aanzienlijk heeft belemmerd – is het onwaarschijnlijk dat u betere voorwaarden zult vinden. Daarom is de timing van uw beslissing om te herfinancieren van cruciaal belang. U wilt herfinancieren wanneer uw kredietscore sterker is en uw inkomsten stabiel zijn om uw kansen op het vinden van betere voorwaarden drastisch te verhogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.